Ana Renkler

17 Haziran 2010 Perşembe

Keçe Defter (Felt Book)

Orjinal adı Felt book olsa bile patates kafa'nın kitap versiyonu olarakta düşünülebilir. Çocukların hayalgücünü kullanarak istedikleri biçimi kendilerinin verebileceği çantada fazla yer kaplamayan istediğiniz yere kolaylıkla götürebileceğiniz pratik bir malzeme.


Detaylar:

Öncelikle kalıp için buraya bir tık.

Ardından malzeme olarak seçilen keçelerin üzerine bu kalıp konularak kesilir.

Dikişe geçmeden önce önemli püfler:



1.)Sayfadan iki parça kesilir ve yuvarlak kısımlar üzerine dikildikten sonra sayfaların ters yüzleri bir araya gelecek şekilde kenarlarından dikilerek birleştirilir.Buradaki amaç dikiş kısımlarının keçenin arkasında kalması ve görünmemesi.
2.)En dış kısmı yine ters kısımları birbirine bakacak şekilde renkli cicili bicili bir kumaşla birleştirme işlemi en son yapılır.

3.)Keçe makinanın zigzag modunda dikerken toplanabiliyor önden elle dikmek gerekebiliyor hatta önce silikonla sabitleyip kenarlarından sadece elle bile dikilebilir.
Ben küçük parçalar için keçe kullanmadım hazır kesilmiş ince süngerimsi parçalar vardı onları koydum, tembellik ettim:)ama yüz ifadelerine uygun parçalar mesela şapka vb. keçeden kesilip arkasına silikonla cırt cırt bandın sert kısmı yapıştırılırsa sabitlemek daha kolay olur diye düşünüyorum. Ben hazır satılan gözlerden alıp bir kaç parçaya yapıştırdım. Daha farklı detaylarla da süslenebilir.

2 yorum:

Hilal dedi ki...

Gamzecim harikasın ellerine sağlık. kesinlikle çok çok profesyonelce olmuş. patates kafa hayata geçmiş ne güzel:) benim projelerde de duvara monteli bir patates kafa vardı ama hala rafta:) İnş birgün yapabilirm de sizlerle ben de paylaşabilirim. öperim

mine dedi ki...

ne tatlı şeyler var günlüğünüzde çok sevdim

Yorum Gönder

Fikrinizi bizimle paylaşın..

Related Posts with Thumbnails